Ishallar

Genom åren har Martinsons levererat ett stort antal ishallar med limträstomme till klubbar och kommuner över hela Sverige. Kundernas nöjdhet handlar om allt från de bärande egenskaperna hos de starka och miljövänliga limträstommarna, till fördelarna vad gäller kondens och ljudnivåer i lokalerna. Dessutom skapar trämaterialet inomhusmiljöer som både är behagliga att vistas i och ger idealiska förutsättningar för bra isytor.

Martinsons kan i större projekt även inkludera entreprenad och du väljer själv hur färdig byggnad du vill ha. All info om vårt entreprenaderbjudande hittar du här.


Standardishall

Martinsons erbjuder kostnadseffektiva och lättprojekterade standardlösningar för ishallar, speciellt anpassade för verksamheten. Standardishallen är uppbyggd av en limträstomme med ytterväggar av KL trä och ett bärande yttertak. Det finns plats för läktare, omklädningsrum, domarrum, sliprum, foajé samt utrymmen för hallens personal. I ett övre plan ovanför omklädningsdelen finns utrymme för ventilation och andra tekniska installationer. Det finns också ytor som hallägaren kan utveckla till servering eller klubblokal.

Om standardishallen utrustas med läktare för minst 500 personer klassas den som en Publikhall C enligt Svenska Ishockeyförbundets klassificering.