Vi söker människor

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av Martinsonkoncernen. Här hamnar du mitt i en byggrevolution. Oavsett om du jobbar på tjänstemannasidan eller i vår produktion. För att vara Sveriges mest nytänkande träförädlare även i framtiden behöver vi hela tiden förstärka teamet med drivna och utvecklingsvilliga människor. Som du.

När du söker jobb hos oss så lämnar du din ansökan eller intresseanmälan antingen direkt till oss eller via någon av våra kompetens- och rekryteringspartners beroende på vilken typ av tjänst som vi söker. Vi har såväl produktionsanläggningar som kontor i Bygdsiljum och Kroksjön, samt ytterligare ett kontor i Umeå och lokalkontor för vår skogsavdelning på ett antal orter i upptagningsområdet.

För dig som är intresserad av att jobba inom produktionen kan anställningen inledningsvis vara hos vår partner Lernia. Vi ser det som en prövoperiod, där du får möjlighet att visa dina kvalitéer och det långsiktiga målet är alltid en tillsvidareanställning hos oss på Martinsons.

Våra lediga tjänster

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
IT-tekniker Bygdsiljum 2018-12-31

Arbetsuppgifter

Som vår nya IT-tekniker kommer du fokusera på drift, support och underhåll av koncernens alla IT-lösningar. Främsta fokusområdet ligger på produktionen vid våra två sågverk men du kommer också vara en viktig problemlösare för alla våra användare. Arbetsuppgifterna präglas av stor variation och bredd. Inom IT-avdelningen pågår ständiga förbättringar och vi får besked om avvikelser via vårt ärendehanteringssystem från de olika produktionsenheterna. I din roll sköter du support och drift, utför analyser och installationer samt är vår beställare av kontrakterade underleverantörer.

IT-miljön består av ca 400 arbetsstationer, mer än 100 servrar och personal på ett 15-tal arbetsplatser. Vi är en liten IT-avdelning som jobbar nära varandra och vi har en operativ och strategisk blick. Du kommer rapportera direkt till IT-chefen.

Vem är du?

För att lyckas med uppgiften ska du ha eftergymnasial utbildning med data-eller systemvetenskaplig inriktning och några års erfarenhet av rollen som IT-tekniker. Du är van att arbeta självständigt och har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Som person är du engagerad och vill gärna lösa problem på ett effektivt och smidigt sätt. Erfarenhet av produktionsindustri eller supportsektorn samt vana av SQL-servrar, Citrix, Active Directory och Sharepoint är starkt meriterande.

Då vi är en liten organisation lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Martinsons med Experis Sverige. Då urvalsprocessen sker löpande är det av vikt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@se.experis.com.

Vikarierande virkesköpare Umeå 2018-12-15

Arbetsuppgifter

Eftersom det handlar om ett vikariat, kommer huvuddelen av arbetsuppgifterna att vara av karaktären köparassistent. Förutom att svara på förfrågningar på Umeå norras område kommer arbetsuppgifterna att vara att hjälpa och stötta övriga avdelningen med varierande arbetsuppgifter relaterade till virkesköpsverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Analys och utredningar
Administration kring affärer, registrering av kontrakt, traktdata osv.
Ajourhållning i operativa IT-system.
Skogsvårdsplanering på gjorda affärer.
Återkoppling/dialog med leverantörer genom fortlöpande återkoppling.                     
Självständigt söka kontakt och finna affärstillfällen med markägare i området.

Vem är du?

Självklart ska du ha ett intresse och kunskap runt skog och skogsbruk. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och har god samarbetsförmåga då vi jobbar i team. Du är självständig samt engagerad i ditt arbete. Du är strukturerad och ansvarstagande. Din kompetens kan vara av formell karaktär (utbildning) eller kommit dig tillgodo genom intresse och erfarenhet.

Du bör ha goda kunskaper och vana av att använda relevanta IT-hjälpmedel (office standardprodukter). Vana och kunnande i GIS är meriterande.

Kontaktperson

För information om tjänsten kontakta fältchef Mats Lindfors 070-6660790 / mats.lindfors@martinsons.se

För facklig information kontakta Unionen, Gunnar Lundmark, 0914-208 23 / gunnar.lundmark@martinsons.se

 

Timmersmaskinförare Bygdsiljum 2018-12-31

Arbetsuppgifter

Som timmermaskinförare kommer dina arbetsuppgifter bestå av bl.a. timmerlossning och service till vår mätstation och sågintag. Vi arbetar med systematisk introduktion och internutbildning, för att man som nyintroducerad maskinförare ska få bra förutsättningar och lära sig en sak i taget.

Anställningsform/omfattning
Visstid/Heltid

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.

Formell kompetens

Vi tror att du som söker har en utbildning inom transport/fordon eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Att du har ett stort intresse för tyngre fordon ser vi som en självklarhet. Har du även erfarenhet av körning med skopa, grip eller gaffel är det mycket meriterande. Kanske är du uppvuxen vid ett modernt lantbruk eller har haft en annan konkret koppling till tyngre fordon. 

Ett krav för tjänsten är B-körkort och tillgång till egen bil samt grundläggande datorkunskap. 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är van att arbeta självständigt och kan ta egna initiativ. Som person är du noggrann, strukturerad och metodisk. Du är självgående och har lätt för att kommunicera med dina kollegor för att ni tillsammans ska kunna leverera högsta kvalitet.

Kontaktperson

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittar rätt person. Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Johansson daniel.johansson@lernia.se eller Viktoria Johansson viktoria.johansson@lernia.se  Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, du ansöker på Lernia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
 

Hittar du ingenting som passar dig?

Även om vi inte har någon specifik tjänst ute som passar dig just nu så tar vi gärna emot spontanansökningar för framtida rekryteringar. Lämna in din ansökan här nedan så kontaktar vi dig när det finns en ledig tjänst som passar.

Lämna en spontanansökan

Hur är det egentligen att jobba på Martinsons?

 • Knapp_uggla Bland Sveriges smartaste träskallar
 • Knapp_karriar Din karriär får chansen att ta fart
 • Knapp_smiley Trä ger en skön känsla i magen
 • Knapp_glodlampa Idéer som gör världen lite bättre
 • Knapp_framtidssaker_miljo Framtidssäkert och klimatsmart
 • Knapp_snoflinga_unik Vi gillar att alla är lika och unika

Snabbfakta

 • 475 medarbetare ungefär
 • 527 000 kubikmeter sågade trävaror varje år
 • 80 i Nöjdmedarbetarindex är ett riktigt bra betyg. Det gillar vi.
 • 3 arbetsplatser att välja mellan: Bygdsiljum, Kroksjön och Umeå
 • 1929 sågades den allra första stocken
 • 100 % av skogen vi avverkar uppfyller riktlinjerna inom controlled wood